lunes, 6 de agosto de 2012

La NASA rep les primeres imatges de Mart (2012)

-Aquest dilluns,dia 6 agost-
La NASA rep les primeres imatges de Mart. El vehicle robotitzat 'Curiosity' ha enviat a la NASA les primeres imatges de la superfície de Mart poc després d'aterrar sobre el planeta vermell.La fita ha estat aconseguida a la 1.30 hores de dilluns --7.30 hores hora peninsular--.

"No m'ho puc creure. És increïble", ha dit el número dos de l'equip de descens i aterratge del 'Curiosity', Allen Chen, en el moment en què les fotografies han arribat al lloc de control de la missió.El vehicle es va enlairar a bord d'un coet no tripulat Atles 5 el passat 26 de novembre i, al llarg d'aquests nou mesos, ha recorregut al voltant de 60 milions de quilòmetres.

Durant els pròxims dos anys, la nova missió de la NASA consistirà en una expedició geològica cap a un lloc enigmàtic anomenat Crater Gale, situat just al sud del l'equador marcià, a la Muntanya de Sharp. Els científics creuen que el cràter es va formar fa al voltant d'entre 3.500 i 3.800 milions d'anys quan Mart, la Terra i la resta dels planetes del sistema solar han estat bombardejats de manera freqüent per meteorits.

El tret més sorprenent de Gale no és la seva fossa que mesura 154 quilòmetres d'ample a terra, sinó les més de 5 quilòmetres de runa acumulats al pis del cràter, que van en augment. Els científics creuen que la muntanya, situada al centre de la conca, està formada per restes de capes de sediments que alguna vegada van omplir el cràter.

Amb el temps, els sediments han estat arrossegats, deixant el que avui es coneix com Muntanya Sharp, que els científics esperen reveli la història geològica de Mart. A més de les dades recopilades, la missió recollirà dades que ajudaran a preparar una futura missió tripulada al planeta vermell.





No hay comentarios: