martes, 7 de agosto de 2012

Toxo i Méndez demanen al Rei un Referèndum

-Al Palau de la  Zarzuela-


Els secretaris generals de CC.OO. i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, han traslladat al Rei la necessitat de sotmetre a referèndum les polítiques econòmiques que està desenvolupant el Govern.
Pels líders sindicals, aquestes polítiques són "radicalment diferents a les plantejades en les últimes eleccions generals".
En un comunicat conjunt, després de gairebé una hora de reunió en La Zarzuela, s'assenyala que els dos líders sindicals li han expressat que aquesta consulta és necessita per a "que els ciutadans puguin exercir el seu dret a decidir sobre mesures i actuacions que estan condicionant i transformant de manera radical, i en ocasions dramàtica, la vida de moltes persones i el futur del conjunt de la població".

Alhora, els secretaris generals d'UGT i CC.OO. han traslladat al Rei la preocupació de les dues organitzacions per la situació econòmica que travessa el país, i han expressat la seva "oposició" davant d'un possible segon rescat de l'economia espanyola per les institucions de la UE.Aquest rescat, asseguren, comportaria "una sèrie de condicions que ens abocarien a una recessió de la qual seria molt difícil sortir els anys vinents, transformant de fet a la població espanyola en un mur de contenció davant de l'especulació financera contra el nostre país i en el context de la Unió Europea".

Els líders sindicals també han expressat al monarca que consideren la seva visió que les polítiques econòmiques del Govern suposen un "duríssim retallada de la despesa pública" i que les reformes estructurals que s'estan lligant a elles sota l'objectiu de reducció dràstica i peremptòria del dèficit públic espanyol són un suïcidi per a Espanya, segons han dit.

Toxo i Méndez han arribat puntuals a la seva cita, que ha sorgit a iniciativa del propi Rei. A les 13.00 hores en punt, el rei Joan Carles els ha rebut al saló d'Audiències del palau, on van posar uns segons davant de les cambres.

No hay comentarios: