domingo, 16 de septiembre de 2012

Cohesió interna PSOE i PSC pel Federalisme

-Festa de la Rosa-


Rubalcaba viatja a Catalunya davant d'un PSC que li reclama una aposta nítida pel federalisme

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, participa aquest diumenge a Gavà (Barcelona) en la Festa de la Rosa del PSC, una visita a Catalunya que arriba després que els socialistes catalans li hagin demanat col·laboració en la defensa d'una Espanya federal en contraposició a l'aposta independentista del govern català.

El PSC ha argumentat que les propostes federals no poden sortir només des de les files del socialisme català i "han de ser compartides, impulsades i defensades també pel PSOE", segons ha explicat el líder del partit, Pere Navarro.

Rubalcaba acudirà a Catalunya amb un altre tema pendent a sobre de la taula, la petició del PSC de tenir una "articulació pròpia" dels diputats i senadors del PSC a Madrid, un compromís que Navarro va assumir al congrés que es va fer el desembre .

La direcció dels socialistes catalans insisteix que les converses evolucionen favorablement, tot i que encara no veuen a prop una entesa, pel que no esperen que la Festa de la Rosa sigui l'escenari elegit per anunciar un acord.

L'encarregat de presentar la festa serà l'alcalde de Gavà, el socialista Joaquim Balsera, i prendran la paraula l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; Navarro i Rubalcaba.

Fonts socialistes han assegurat que l'exministra i excandidata a liderar el PSOE Carme Chacón també assistirà a la cita, tot i que, a diferència de l'edició del 2011, en aquesta ocasió no es dirigirà al públic.

El líder del PSOE es trobarà amb un PSC amb problemes de cohesió interna, ja que els canvis impulsats per Navarro en el grup socialista del Parlament han generat malestar en alguns sectors del partit.

Malgrat això, la manifestació de la Diada va evidenciar que els sectors crítics socialistes estan dividits, ja que es van desmarcar de la direcció i van acudir a la protesta, però ho van fer de manera separada

No hay comentarios: