miércoles, 19 de septiembre de 2012

CURIOSITY capta un Eclipsi parcial de Sol des de Mart

-Un nou Descobriment-


El rover articulat Curiosity de la NASA ha captat per primera vegada les imatges d'un breu eclipsi parcial de Sol des del planeta vermell.Segons es pot veure a la imatges, és la lluna marciana Phobos la que travessa per davant de l'astre.
Les imatges, preses el passat 13 de setembre, s'han realitzat amb la cambra del pal Curiosity (Mastcam), i permet descobrir algunes diferències entre els eclipsis solars a la Terra i els que poden observar-se a Mart.

Així, els experts han explicat que la distància entre la Lluna i la Terra --d'uns 356.000 de quilòmetres-- és prou gran com perquè, en perspectiva, el satèl·lit bloquegi completament el disc solar quan la Terra, la Lluna i el Sol estan perfectament alineats.

Tot i això, Phobos orbita molt més a prop de Mart, a tan sols 22 quilòmetres de mitjana, pel que la lluna marciana només oculta una petita part de l'estrella."Com si li estigués fent una mossegada", han assenyalat des de la NASA.

La mida de Phobos, així com d'una altra lluna marciana Deimos, ha fet pensar als astrònoms que són asteroides arrossegats per la gravetat del planeta vermell.

Després d'aquestes fotografies, la NASA espera prendre noves imatges d'aquest tipus de fenòmens en les pròximes setmanes.
La directora de la missió, Jennifer Trosper, ha indicat que hi haurà "tres oportunitats en el mes que ve" per obtenir noves fotografies.

"Aquest tipus d'esdeveniments són molt bones oportunitats per fer una observació científica única", ha afegit Trosper, qui ha explicat que les sondes de la NASA Spirit i Opportunity, que va aterrar en el planeta vermell el gener del 2004, també van prendre imatges similars.

Concretament, la científica ha assenyalat que aquestes preses de trànsit d'un eclipsi poden ajudar a perfeccionar la comprensió sobre òrbites i l'evolució orbital de Fobos i Deimos.

No hay comentarios: