miércoles, 12 de septiembre de 2012

El Conseller Mascarell contra la rebaixa de l'IVA A Extremadura

-El Conseller de Cultura de la Generalitat,enFerran Mascarell critica que Extremadura rebaixi l'IVA cultural sent una comunitat "subvencionada"-


El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha criticat aquest diumenge que el president d'Extremadura, José Antonio Monago, hagi anunciat que reduirà l'IVA cultural, ja que es tracta d'una comunitat "subvencionada amb els diners de tots".

En una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha contestat així a la decisió de Monago d'aplicar un IVA del 13% en lloc del 21%, cosa que considera "cínica".

Per a Mascarell, l'anunci --que considera "impropi, impossible i molt incorrecte"-- l'acabaran pagant "també els que aporten a les subvencions que arriben a Extremadura", i ha instat Monago a convèncer el president del Govern, Mariano Rajoy, perquè l'apliqui a tot Espanya.

Per al conseller, si Monago planteja aquesta rebaixa és "perquè deu tenir sobrant. I si té sobrant ens hauríem de plantejar com és que el té, sent una autonomia que no crea riquesa, que està subvencionada amb els diners de tots".

Les paraules de Mascarell estan en sintonia amb el declarat aquest diumenge per la consellera d'Educació, Irene Rigau, que en una altra entrevista ha afirmat: "Si els sobren els diners, que tornin tot el que és de Catalunya i ha anat a parar allà".




No hay comentarios: