lunes, 17 de septiembre de 2012

El Govern català elevarà la Tributació per les Plusvàlues...!

El Govern elevarà la tributació de les plusvàlues generades el primer any en gravar-les segons l'IRPF.Les plusvàlues generades en el primer any tributaran al tipus marginal d'IRPF que pagui cada contribuent, tot i que les posteriors seguiran gravades per les rendes de capital en funció d'una escala que va del 21% al 27%.

Així ho ha anunciat el president del Govern, Mariano Rajoy, en la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut amb el primer ministre finlandès, Jyrki Katainen, on ha explicat que la idea és fer marxa enrere a la legislació del 2006. Actualment, les plusvàlues generades el primer any es graven a un mateix tipus determinat per la renda, que va des del 21% quan són inferiors a 6.000 euros, al 25% entre els 6.000 i 24.000 euros i el 27% per a les rendes superiors a aquestes xifres.

El canvi que planteja Rajoy suposa aplicar el tipus marginal d'IRPF a les plusvàlues generades en el primer any, el que eleva la seva tributació i intenta evitar els moviments especulatius en el curt termini. Els tipus marginals de l'IRPF van del 24% al 45%, tot i que després dels gravàmens addicionals transitoris inclosos pel Govern en arribar al poder van del 24,75% al 52%.

Així, si un contribuent tributa habitualment al tipus marginal del 24% (actualment 24,75% pel gravamen addicional del Govern), i genera plusvàlues en un sol exercici haurà de pagar un 24,75% per elles en lloc del 21%.El cap de l'Executiu ha explicat que pot ser que no tingui sentit que algú compri un dia, vengui l'endemà i tributi només al 21%, motiu pel qual ha decidit que totes les plusvàlues del primer any tributin en funció de la renda.

Les posteriors seguiran tributant com fins ara, per la qual cosa se'ls aplicarà un tipus que varia en funció de la renda i que comprèn una escala que va del 21% al 27%. La intenció d'aplicar una mesura d'aquest tipus és endurir la tributació dels moviments fiscals especulatius, com els borsaris, tot i que Hisenda encara estudia a quins productes s'aplicarà la nova legislació.

Aquest canvi anirà inclòs en els comptes del 2013, que s'aprovaran el pròxim 27 de setembre, i amb els quals el Govern pretén reduir el dèficit al 4,5% del PIB.A més, el Pressupost, que arribarà al Congrés el divendres 28 de setembre, també inclourà un nou impost mediambiental en línia amb el que demana la Unió Europea, tal com ha dit Rajoy.

El president va anunciar ahir que realitzaria canvis en les plusvàlues i els impostos verds i el mateix ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ja va anunciar a principis de l'estiu que el Govern treballava en aquesta via.



No hay comentarios: