jueves, 13 de septiembre de 2012

El llegat del músic en Xavier Montsalvatge

-Círculo de Bellas Artes-


Madrid acull el llegat del músic Xavier Montsalvatge.Coincidint amb la commemoració del Centenari de Xavier Montsalvatge (1912-2002), el Círculo de Bellas Artes acull una mostra amb peces artístiques, fotografies, manuscrits, cartes i articles.L'exposició suposa una repàs per la vida musical i cultural de la segona meitat del segle XX a través de tres facetes que van conformar la seva vida: el Violí  -el seu primer instrument-; la Butaca  -lloc predilecte al Palau com a crític-  i el Piano com a -compositor-.

Per als seus organitzadors, l'Exposició té el Patrocini de la Conselleria de Cultura de la Generalitat i està organitzada per Acció Cultural Espanyola (ACE), aquesta Commemoració és una oportunitat per difondre l'extensa i variada obra musical d'una figura decisiva en la cultura espanyola.

La mostra pretén donar a conèixer al gran públic totes les facetes de la seva activitat artística: des de la seva obra simfònica, escènica i de cambra fins als seus recordats articles a  -Destino- i  -La Vanguardia-, sense oblidar les seves aportacions cinematogràfiques o la seva intensa vinculació al món de les Arts plàstiques.

Així el recorregut per la mostra, i gràcies als comissaris, Jorge de Persia i Jesús Alvira, s'estructura en tres àmbits: El violí, la butaca i el piano.A més, els visitants poden veure un audiovisual amb entrevistes a Xavier Montsalvatge que es van emetre a la televisió i poden escoltar una àmplia selecció de la millor música del compositor en dos punts d'audició.

El Violí: simbolitza l'etapa d'aprenentatge i d'influències artístiques d'un ambient familiar profundament intel·lectual, obert i receptiu, que li va permetre assimilar les influències culturals i artístiques de l'època.

La Butaca:es destaca la important tasca que desenvolupament com crític musical de Concerts des de la butaca del Palau de la Música.

El piano: es pot conèixer el treball i l'obra d'en Montsalvatge com Compositor d'un amplíssim Repertori de peces, sense oblidar l'òpera, el ballet i la música per al cinema.

No hay comentarios: