viernes, 26 de octubre de 2012

Els lefebvrians expulsen el Bisbe britànic,que negava l'Holocaust

-Regne Unit-

Els lefebvrians expulsen el bisbe britànic que va negar l'Holocaust per "desobediència" als seus superiors

 La Fraternitat Sant Pius X ha anunciat que tant el superior general dels lefebvrians com el Consell van decidir excloure de la fraternitat el bisbe britànic Richard Williamson, que a finals del 2008 va negar l'Holocaust en declaracions a la televisió pública sueca, per "desobediència" als seus superiors.

"Havent-se distanciat de la direcció i del govern de la FSSPX des de fa uns quants anys, i negant-se a manifestar el respecte i l'obediència deguts als seus superiors legítims, ha estat declarat exclòs de la FSSPX per decisió del Superior General i del Consell, el 4 d'octubre de 2012", assenyala la Casa General de la Fraternitat Sant Pius X en un comunicat.
Segons apunta, se li havia concedit "un últim termini" a Williamson per conformar-se a allò disposat, al terme del qual, segons necessita la fraternitat, "ha anunciat la difusió d'una carta oberta demanant al superior general que renunciés".
Els lefebvrians expliquen que aquesta "dolorosa decisió" es va fer "necessària en atenció al bé comú de la Fraternitat Sant Pius X i del seu bon govern" d'acord amb el que denunciava el seu fundador, monsenyor Marcel Lefebvre. "Això és la destrucció de l'autoritat. Com pot exercir-se l'autoritat si cal que ella demani a tots els membres que participin a l'exercici de l'autoritat?", es preguntava Lefebvre.

El 24 de gener del 2009, el Vaticà va emetre un decret pel qual es retirava l'excomunió de quatre exobisps de la Fraternitat Sacerdotal San Pío X que havien estat expulsats del Catolicisme el 1988 per haver estat ordenats per Lefebvre sense l'autorització de Roma. Entre els quals s'hi trobava el bisbe Richard Williamson, que en unes declaracions a la televisió sueca va negar l'existència de l'Holocaust.

La decisió del Pontífex va generar una forta polèmica i va posar en perill les relacions entre el judaisme i l'Església catòlica. Per això, el Vaticà ha emès una nota en la qual ha remarcat que en el moment de la remissió de l'excomunió als quatre bisbes lefebvrians, el papa Benet XVI "no coneixia" les declaracions que Williamson havia fet sobre l'Holocaust. A més, ha subratllat que les seves posicions són "absolutament inacceptables i fermament rebutjades pel Sant Pare".



No hay comentarios: