viernes, 2 de noviembre de 2012

Curiosity s'autoretrata treballant a Mart

-On va obtenir la primera mostra-


Amb la seva cambra MAHLI (Mars Hand Lens Imager), el rover Curiosity de la NASA va capturar un conjunt de 55 imatges d'alta resolució, que han estat entramadas per crear aquest autorretrat a tot color del vehicle.El mosaic mostra el rover a Rocknest, el lloc en el cràter Gale on va tenir lloc la primera presa de mostres del terra marcià. Quatre cicatrius de cullera es poden veure davant del vehicle.

La base de la muntanya sedimentària de 5.000 metres d'altitud que s'aixeca a l'interior de cràter Gale, la Muntanya Sharp, apareix en la banda dreta del marc. Les muntanyes en el fons a l'esquerra són la paret nord del cràter Gale.

Els autoretrats mostren l'estat del vehicle i permeten als enginyers de la missió fer el seguiment dels canvis a través del temps, com ara l'acumulació de pols i el desgast de la roda.

A causa de la seva ubicació a l'extrem del braç robòtic, només Mahli (entre les 17 cambres del rover) és capaç d'oferir imatge d'algunes de les parts de la nau, incloent les rodes laterals.

No hay comentarios: