viernes, 23 de noviembre de 2012

El Cant de la Sibil.la al País Valencià (23-XI-2012)

-Cultura d'excel.lència als Països Ctalans.
Capella de Ministrers recupera el cant de la Sibil·la a la Catedral

El concert tindrà lloc el 30 de novembre i participarà també el "Cor de la Generalitat" i "El gremi de Campaners al País Valencià".

Alguns dels components del grup Capella de Ministrers. 
La Catedral de València acollirà el divendres 30 de novembre a les 19 hores, un concert en què Capella de Ministrers interpretarà el Cant de la Sibil·la junt amb el Cor de la Generalitat Valenciana i com a preludi del Nadal..El grup valencià, dirigit pel violagambista i musicòleg Carles Magraner, farà la interpretació de la versió valenciana del Cant d ela Sibil·la a la Seu Metropolitana i un dia després es tronarà a repetir a la església de Santa Bárbara de Madrid.

*Tots dos concerts disposaran d'instrumental còpia dels que fan servir els àngels descoberts fa poc a la volta de l'altar major d ela Catedral de València.Aquesta representació comptarà amb la participació de Josep Escorihuela, xiquet solista de la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats de València, dirigida per Lluís Garrido.

*La direcció escènica ha estat feta per Pep Sanchis, director de l'Aula Teatre de la Universitat de València Estudi General. Una escena en què hi haurà actors amateurs de l'Associació Amics del Corpus de València, què interpretaran el Sermó de les Profetes, un drama paralitúrgic del cicle de Nadal adaptat pel catedràtic de Literatura espanyola, Josep LLuís Sirera.

*Com a prèvia a l'esmentat concert que s'anuncia, el gremi de Campaners de la catedral de València interpretarà per primera vegada des del Concili de Trent, els tocs de Maitines de la Consueta de 1527, recuperats de l'arxiu catedralici.
 


No hay comentarios: