domingo, 25 de noviembre de 2012

El Sobiranisme català i la imatge d'Espanya

El conflicte entre Holanda i Espanya va començar també amb “diferències culturals i impositives.

*El conflicte amb Holanda i Espanya va començar, també, amb “diferències culturals i impositives”. El principal desacord va ser entre “els valors i la manera d'entendre la vida per part dels ciutadans, que no eren respectats”. Les similituds continuen amb Portugal i Espanya , “que igual que Holanda es va revelar enfront la governança invasiva per part de Madrid”.

* Ara, “és el torn de Catalunya”, que “una vegada més”, la població i les seves elits se senten “culturalment alienes, excessivament taxades i poc escoltades”. “les posicions s'estan extremant cada cop més, per les dues bandes”. “El conflicte sembla inevitable”, “la reacció espanyola envers les aspiracions catalanes reclamant més autonomia, s'assembla força a la reacció de Felip II quan va voler doblegar els ciutadans holandesos”.
 
*En comptes de negociar i dur a terme “discussions il·lustrades”, la part espanyola ha optat per dur a terme una campanya “d'amenaces” i “desinformació”, fent referència a les amenaces de les autoritats espanyoles sobre la sortida de la Unió Europea (UE).
* Hom extreu conclusions de la Història tot afirmant que si hi ha “una lliçó que ens dona la història” és que la “simple repressió, intimidació i intolerància fan les coses pitjor”.

Finalment conclou que qualsevol “reacció desproporcionada” en front del referèndum sobre la independència de Catalunya, té el perill “d'embrutar la imatge d'Espanya durant dècades”, i de retruc també afectar a la imatge de la UE, just quan acaba de guanyar el Premi Nobel de la Pau.

No hay comentarios: