martes, 27 de noviembre de 2012

La "Fira de Circ Trapeczi",Premi Nacional de Circ-2012

_Fira de Circ Trapezi-

La Feria de Circo Trapezi de Reus 
La Fira de Circ Trapezi de Reus (Tarragona) ha obtingut aquest dilluns el Premi Nacional de Circ 2012, perquè considera el jurat "el seu compromís amb la nova creació espanyola, la seva importància per a la projecció internacional de les arts circenses i l'acostament d'aquest gènere a tots els públics".

Alhora, el jurat ha destacat "el seu paper com a fòrum d'intercanvi entre companyies i programadors d'àmbit nacional i internacional, i la seva contribució a l'economia i el turisme". El premi, dotat amb 30.000 euros, el concedeix anualment el Ministeri d'Educació Cultura i Esport per reconèixer l'activitat d'entitats i professionals espanyols del circ tant a Espanya com l'estranger.

La Fira de Circ Trapezi de Reus va fer la seva primera edició el 1997 i des d'aleshores s'ha convertit en una de les cites més rellevants del panorama circense europeu, gràcies a la direcció artística de la companyia Escarlata Circus, tasca que continua el seu actual responsable Jordi Gaspar

La XVI edició de la Fira, que s'ha produït el maig del 2012, ha presentat 43 espectacles procedents de 12 països diferents d'Europa i l'Amèrica Llatina.
   
 La Fira està organitzada pel Centre d'Arts Escéniques de Reus - Consorci del Teatre Fortuny de Reus.

En el jurat, presidit pel director general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, Miguel Ángel Recio Crespo, han estat presents José María González Villa, Pilar Moreno Sastre, Àngels Vázquez Ortega, María Teresa Colomer Pache, Jordi Durán Roldós, Pere Pinyol Martínez i Javier Jiménez Fernández, representant de l'Associació de Malabaristes de Madrid (Premi Nacional de Circ 2011).

Altres guanyadors recents d'aquest Premi Nacional han estat el Circ Gran Fele (2008), la Família Popey (2009) i els Germans Álvarez (2010).

No hay comentarios: