viernes, 9 de noviembre de 2012

Quatre milions de sirians necessiten ajuda el 2013

-Conforme  l'ONU-


L'Oficina per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCHA) de l'ONU calcula que a principis del pròxim any al voltant de quatre milions de sirians necessitaran ajuda pel conflicte que pateix el país des que van començar les revoltes opositores el mes de març del 2011.El director d'operacions de l'agència, John Ging, ha descrit unes perspectives pessimistes per a Síria, on actualment uns 2,5 milions de persones precisen d'ajuda humanitària.

"Si el nivell del conflicte continua al mateix ritme que ara, podem preveure raonablement que la xifra de persones necessitades passarà de 2,5 milions a 4 a principis del pròxim any", ha alertat Ging, en una compareixença davant de la premsa al Fòrum Humanitari.

El dirigent de l'OCHA ha explicat que els observadors destinats a Síria cada dia veuen persones "més desesperançades, que temen més per les seves vides i per les de les seves famílies" a causa dels constants enfrontaments entre les forces lleials al règim de Bashar al-Assad i els rebels opositors.

Una mostra d'aquesta por és el flux de refugiats, que ha viscut la seva jornada més dramàtica entre dijous i aquest divendres, segons l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). Uns 11.000 sirians han fugit en les últimes 24 hores a Turquia, al Líban i a Jordània.

El balanç inclou 9.000 sirians que han creuat la frontera cap a Turquia, mil que han marxat cap al Líban i un altre miler que es troba des de dijous a Jordània. En total, segons el portaveu d'ACNUR Panos Moumtzis, hi ha registrats a la regió 408.000 refugiats.

El nou i massiu èxode "reflecteix una important crisi, la continuació del conflicte", ha lamentat Moumtzis en roda de premsa a Ginebra després del debat al Fòrum Humanitari sobre Síria, que reuneix agències d'ajuda humanitària.


No hay comentarios: