jueves, 13 de diciembre de 2012

La Ministra d'Afers Estrangers de Xipre i l'Estat palestí

-Acord "global" l'any 2013:
 la presidència xipriota de la UE demana crear l'Estat palestí-

La ministra d'Afers Estrangers de Xipre, Erato Kozakou-Marcoullis, ha assegurat que els Vint-i-set condemnaran aquest dilluns els nous plans d'ampliació d'assentaments israelians a Cisjordània, inclòs Jerusalem Est, perquè són "il·legals" i ha remarcat que el que és més important per a la UE és aconseguir "rellançar" les negociacions de pau entre israelians i palestins de manera que s'aconsegueixi "una solució global" l'any 2013 que permeti la creació de l'Estat palestí.

"No tinc cap dubte que condemnarem avui aquest nou anunci d'Israel. Considerem que els assentaments són il·legals i violen el Dret Internacional", ha subratllat la cap de la diplomàcia xipriota, el país de la qual exerceix la presidència rotatòria de la UE.

Kozakou-Marcoullis ha defensat encara que "el que és més important" és analitzar què pot fer la UE per a "rellançar les negociacions perquè es pugui arribar a una solució global i de llarga durada, que permeti als palestins tenir el seu propi estat i al mateix temps preservar la seguretat d'Israel".

"Això és en el que hem de treballar, amb els nostres socis, dins del Quartet i crec que el 2013 ha de ser l'any d'una solució global a la qüestió del Pròxim Orient amb la creació de l'Estat de Palestina", ha defensat la xipriota en declaracions als mitjans quan ha arribat a la reunió amb els seus homòlegs de la UE.



No hay comentarios: