viernes, 7 de diciembre de 2012

"Tintin al Congo" no és un relat racista.


-Rebutja prohibir la publicació-
La Justícia belga diu que 'Tintín al Congo' no és un relat racista
La controvertida portada de 'Tintin en el Congo'
El Tribunal d'Apel·lació belga ha rebutjat que el tebeo 'Tintin al Congo' tingui elements racistes i, amb això, ha desestimat la petició de prohibir aquesta publicació en terra belga, tal com havia sol·licitat el demandant.
El cas es remunta al 2007, quan un ciutadà congolès, Bienvenu Mbutu, va iniciar un procés legal per tractar que el segon llibre d'Hergé fos retirat del mercat, perquè considera que la visió que aportava dels africans era racista.

Tot i això, el tribunal creu que les acusacions "no estan fundades" i considera que 'Tintín al Congo' "és davant de tot un testimoni de la història comuna de Bèlgica i Congo, en una època determinada".

Les aventures del jove periodista en l'excolònia belga descriuen un escenari en el qual el protagonista "cultiva l'amistat amb el jove Coco, contribueix a la pau entre dues tribus rivals i no dubta a posar la seva vida en perill per una altra persona i lluita contra el mal, que no està representat per un negre, sinó per un blanc", segons la fallada recollit pels mitjans belgues.

Els denunciants, Bienvenu Mbutu Mondondo i el Consell representatiu de les Associacions Negres de França, han estat condemnats a pagar 110 euros a Moulinsart i Casterman, com a indemnització pels costos del procés.

No hay comentarios: