lunes, 26 de agosto de 2013

60 Empreses Vitivinícoles reben 20,3 milions (2013)

Per a l'exportació
69 empreses vitivinícoles catalanes reben 20,3 milions
Un total de 69 empreses catalanes del sector del vi i el cava han rebut 20,3 milions d'euros del fons europeu Feaga per implementar-se o consolidar la seva presència en mercats estrangers, ha explicat la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en un comunicat aquest dimecres.

La majoria dels 365 programa aprovats --100 més que l'any passat-- corresponen a missions comercials, promocions en punts de venda, presentacions al país de destí i l'assistència a fires internacionals.

La inversió es distribuirà per tot el món, si bé destaca la que es realitzarà al mercat americà, amb al voltant d'onze milions d'euros, dels quals set es destinaran als Estats Units i el Canadà.

Per la seva banda, el mercat asiàtic rebrà una aportació d'uns sis milions, la majoria d'ells destinats a la Xina i Japó, i alhora les inversions a Orient Mitjà, Pròxim Orient i Àfrica han augmentat fins a 330.000 euros.

Per territoris, les empreses de la província de Barcelona acumulen 253 programes i 18,6 milions en ajudes, cosa que representa el 91,2% de la quantitat concedida, cosa que s'explica per la concentració d'empreses dedicades a elaborar i comercialitzar el cava.

No hay comentarios: