jueves, 8 de agosto de 2013

Catalunya,pionera creant una Rifa de Nadal (2013)

Es dirà la Grossa de Cap d'Any' i els dècims es vendran des del setembre

BARCELONA, 8 Ago. (EUROPA PRESS)

Catalunya tindrà la seva grossa nadalenca per Cap d'Any amb dècims a un preu de 5 euros, que es començaran a vendre a final de setembre en punts de venda habituals de Loteries de Catalunya i comerços, ha informat a Europa Press la Conselleria d'Economia i Coneixement.

Les comunitats autònomes poden crear una rifa de Nadal per llei, però Catalunya serà pionera, es dirà la Grossa de Cap d'Any i ja ha dissenyat el dècim amb llums de color de fons i una bandera catalana en un angle, ha publicat aquest dijous 'El Periódico'.

La rifa es preveu que sigui a imatge i semblança de la que celebra Loteries i Apostes de l'Estat, però amb la diferència que serà el 31 de desembre i l'atorgarà la Generalitat, que vol competir pels quantiosos beneficis dels tradicionals sortejos de Nadal i Reyes.

L'organisme responsable de la rifa serà Loteries de Catalunya, que depèn de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat (EAJA), creada el 1986, i que pagarà 20.000 euros per cada euro jugat, exactament la mateixa quantitat que dóna la grossa de Nadal.

Com ja ocorre amb la resta de sortejos de la Generalitat, els fons recaptats es destinaran a fins socials: el 70% es dedicarà a pagar els premis als guanyadors, i el 30% restant serà per a programes vinculats a l'atenció a la infància de la Conselleria de Benestar i Família.



No hay comentarios: