miércoles, 5 de marzo de 2014

Defecte de la Cùria Romana:que és Vaticanocèntrica (2014)

L’1 d’Octubre de 2013, el Diari progressista -La Repubblica- publicava una Entrevista firmada pel seu fundador, l’Eugenio Scalfari, -un ateu convençut-, amb qui el Papa Francesc va contactar “sense cap ànim de convertir-lo”, ja que “el proselitisme és una solemne bajanada”.

*El Papa Francesc va reconèixer que el principal defecte de la -Cúria Romana- és que és -Vaticanocèntrica i que s'oblida del món que l'envolta. “No comparteixo aquesta visió i faré tots els possibles per canviar-la”, va dir el Pontífex Francesc, que va recordar que l'Església “ha d'estar al servei del poble”. Però va anar més enllà.

*Segons el Pontífex, “els Caps de l'Església Catòlica,molt sovint són uns -narcisistes adulats pels Cortesans. La cort és la lepra del Papat”.

*El màxim Representant del Catolicisme es va definir, a més, com a “anticlerical”. “El Clericalisme no hauria de tenir res a veure amb el Cristianisme. Sant Pau va ser el primer que ens ho va ensenyar”, va dir el Papa Francesc.

*El Sant Pare tampoc va escatimar en la crítica política: “Penso que el Liberalisme salvatge fa els Forts més forts i els Pobres, més pobres”, va dir, i va afegir: “Es necessita la intervenció directa de l'Estat per corregir les desigualtats més intolerables.”

*Respecte a si havia estat mai seduït pel Comunisme, el Papa Francesc va respondre que el “Materialisme no el va atrapar”, -però que conèixer-lo a través d'una persona “coratjosa i honesta” –en referència a una seva admirada Mestra d'Universitat, comunista, torturada i assassinada pel règim de Pinochet– li ha estat “útil”, perquè “ha entès moltes coses, una doctrina social”, que “també es troba en la Doctrina Social de l'Església”.

No hay comentarios: