sábado, 15 de marzo de 2014

Mandala significa cercle en sànscrit.

Aquesta paraula també es coneguda com a roda o totalitat.
*Més enllà de la seva definició com a paraula, des del punt de vista espiritual és un -Centre energètic d'equilibri i purificació- que ajuda a transformar l'entorn i la ment.
*També es defineix com un Sistema Ideogràfic, contenidor d'un Espai sagrat.Els Mandales són utilitzats des de temps molt antics. Tenen el seu origen a l’Índia i es van propagar en les Cultures Orientals, en les cultures indígenas d'Amèrica i en els aborígens d'Austràlia.
*En la Cultura Occidental va ser Carl G. Jung, qui els va utilitzar en teràpies amb l'objectiu d'aconseguir la Recerca d'Individualitat en els éssers humans.ës a dir,que segons Carl G. Jung, els Mandales representen -la totalitat de la Ment-, posant al'abast tant el conscient com l'inconscient.Els Mandales també son definits com un Diagrama cosmològic que pot ser utilitzat pera la Meditació.
*Les formes bàsiques més utilitzades són: cercles, triangles, quadrats i rectangles.Aquestes figures poden ser creades en forma bidimensional o tridimensional.Segons la Psicologia , el Mandala representa l'ésser. Interactuar amb ells t'ajuda acurar la fragmentació psíquica i espiritual, a manifestar la teva creativitat i a reconnec-tar-te amb el teu ser essencial.
*El treball de “Meditació amb Mandales” pot consistir en l'observació o el dibuix d'aquests.Només asseure't en un lloc còmode, aconseguir una respiració rítmica i profunda i dis-posar-te a observar algun Mandala que hagis escollit, pot portar-te a “Un estat de rela-xació” i et sentiràs més alerta davant els fets que succeeixen al teu voltant. El procés d'observació pot durar de tres a cinc minuts.
*En el segon cas, pots dibuixar Mandales i acolorar. Es recomana que si t'estàs vinculant amb aquestes imatges, _comencis per pintar-les_. Per això escull un model que t'inspiri, selecciona els instruments -colors, marcadors, aquarel•les,per exemple- i després instal•la't en un lloc tranquil. Si creus que necessites ajuda per exterioritzar les teves emocions, pots acolorir-les de dins cap a fora; en canvi si vols buscar el teu centre, pinta-les defora cap a dins. Es una pràctica senzilla que redundarà en beneficis personals i en la consecució de l'equilibri intern.

No hay comentarios: