lunes, 12 de mayo de 2014

Causes del Fracàs Escolar Nacional (FEN)

Aquests darrers mesos la Premsa a Catalunya s'ha fet ressò d'uns estudis que aclareixin les causes del -Fracàs Escolar Nacional (FEN).

*És a dir,els docents, els Sindicats d'Ensenyament i les Associacions de Pares/mares (AMPAs), fa dècades que denuncien les mateixes raons, però amb un èxit ínfim (sic).I,per si això no fos prou, fins i tot s'havien escrit una munió de llibres, on docents , pares i mares detallaven què és el que passava i com solucionar-lo.

*Però la política social-educativa d'aquesta Nació catalana, ennuvolada i lluny de realitats demostrades, de Formació més Humanística que no pas Científica, i força pendent de què dirà l'oposició,està fent escàs d’atenció a totes aquestes dades, tot i creient més en el que “teòrics allunyats de l'Aula els hi deien a cau d'orella”.

*El primer estudi força aplaudit pels Mitjans de Comunicació ha estat presentat per la Fundació Jaume Bofill i que diu “que el vint-i-cinc per cent de les famílies catalanes” ni ajuden ni repassen les Tasques escolars dels seus Fills/es, una dada que encaixa perfectament amb el vint-i-cinc per cent de Fracàs Escolar a l’Educació Secundària a Catalunya. N’insisteixo que fa dècades que Docents i Sindicats i AMPAs denuncien...”que sense rutines i hàbits d'estudi ensenyats a casa”, un escolar sol fracassar.

*El segon estudi tan difós ha estat el publicat a la revista PNAS pels sociòlegs Yu Xie i Amy Hsin. Ells, i passats anys de recerca, han arribat a la conclusió “Que l'Esforç és més important que el Talent”, i que si la família no educa en aquest sentit, fa que els escolars, i amb gran independència dels seus potencials innats, no assoleixin els resultats adients. Fa també moltes dècades que els docents i els sindicats “Denuncien l'Educació en l'Esforç”.

*En fi, que fa molts anys que sabem com resoldre el problema del -Fracàs Escolar Nacional (FEN)- però tant la Incompetència política com la dels seus Assessors han frustrat tot intent des dels mateixos centres educatius. I que no ens vinguin ara amb excuses de mal pagador, la veritat vol poques paraules, la mentida mai no en té prou.

No hay comentarios: