miércoles, 7 de mayo de 2014

La FAPAC alerta del tancament de grups en centres públics.

La FAPAC ha alertat del tancament de grups en escoles públiques amb suficient demanda, i ha demanat a la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat que redueixi les ràtios en comptes de traslladar alumnes a Centres Concertats per afavorir-los.

*La vicepresidenta de la FAPAC, Laura Colls, ha dit que el Departament d'Ensenyament eliminarà línies en una vintena de centres, a més dels tancaments d'escoles anunciats, i ha avisat que pot créixer el nombre de centres afectats per la reducció de grups quan culminin les Comissions de Garanties del Procés de preinscripció.

*Ha exemplificat que Ensenyament ha anunciat el tancament d'una línia de les dues que té de P3 al centre públic Juncadelles de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona), que ha obtingut 39 preinscripcions, mentre que mantindrà l'única línia del centre concertat Immaculada, tot i que només ha arribat als 16 nens, i tampoc patirà cap tancament l'escola concertada Sant Vicenç, amb 45 nens preinscrits.

*Segons ha precisat la presidenta de l'AMPA, l'escola pública Pere de Tera del barri de Llefià de Badalona (Barcelona) té una situació semblant, ja que ha obert l'oferta de preinscripció amb dos grups de 25 alumnes i haurà de tancar un grup perquè ha aconseguit 36 preinscrits, però ha assegurat que en segones opcions sempre acaben completant les places.

*El membre de la Plataforma "Cap escola és tanca" Jordi Canillas ha carregat contra la "falta de sensibilitat" del Govern de Catalunya, que tanca escoles i obre casinos, ja que aquests tancaments són un inconvenient per a les famílies, ja que obliguen a separar a germans, fet que suposa un problema per a la conciliació familiar.

*Per protestar sobre aquesta situació, la plataforma, amb el suport de FAPAC, ha convocat per a aquest dissabte a les 10 hores "un exili educatiu" simbòlic davant del Consolat de Finlàndia per demanar la dimissió de la Irene Rigau, ja que se senten maltractats per la Conselleria, que tanca escoles i línies de centres que tenen projectes educatius semblants als del país escandinau.

*Com ja ha anunciat la Conselleria, el pròxim curs es tancaran completament tres escoles i un institut per "equilibrar les necessitats demogràfiques": l'escola Mirades de Torredembarra, la Germans Amat de Terrassa, la Rosa dels Vents de Barcelona i l'institut Bosch i Gimpera de Barcelona.

No hay comentarios: