lunes, 19 de mayo de 2014

La Il.lusió,qui no ha somiat una societat més justa...!!

Durant la joventut despertem al món carregats d’il·lusions.
Omplir el futur de projectes de: lloc, posició, diners, amics per a tota la vida, triomfs, amors eterns i de fidelitats incondicionals.

*Però a part d’il·lusions particulars, qui no ha somiat i ha buscat un món millor, una societat més justa, pobles idíl·lics? I,qui a la seva joventut no ha formulat cents de formules magistrals per tal d’aconseguir fer-ho realitat-.Desprès, de mica en mica, anem canviant part d’aquestes il·lusions per res i encara que arribes a acostumar-te a aquest tipus de tripijoc no deixa de proporcionar sempre decepció i amargura.

*Amb el pas dels anys anem afinant amb les il·lusions i es fan més emmotllables, petites i fins i tot les dotem d’un sistema ràpid i eficaç, d’autodestrucció per deixar espai pel seu succedani més potent: l’esperança (evidentment no em refereixo a la presidenta de la “Comunidad de Madrid”).

*Una esperança conservadora, autolimitant, “madrecita que me quede como estoy”, una esperança que perd la part fonamental de la il·lusió: l’esforç.L’esperança s’ha anat instal·lant en la mentalitat del nostre país fins que fa uns anys va fer de bandera de la il·lusió per a canviar tot un sistema de vida que no volia, que es va obilitzar per no deixar a mans del destí la realitat que volia.

*Perquè no hem continuat per a aquesta línia, potser ja ens està bé, o bé el molí és massa gran com per a vence´l amb llances o simplement estem anul·lant la força de la nostra joventut i dels pocs que conserven il·lusions per millorar aquesta societat.

*Amb il·lusió busquem millorar, amb l’esperança no empitjorar, amb el victimisme trobem resignació, per això hem de confiar amb aquells, especialment amb els joves, que encara conserven aquesta força i la resta rebuscar fins a trobar la que tenim guardada i reanimar-la de nou. Sense il·lusió sempre serem un país pobre, una
societat trista i unes pitjors persones.No podem permetre que gent que la ha perdut ens indiqui el camí.

No hay comentarios: