martes, 5 de agosto de 2014

Vinyet,un nom de Sitges,se celebra des de l'Any 2012

Es diuen -Vinyet-, un nom originari de Sitges.Vinyets d’arreu es van trobar a les terrasses del Palau Maricel en la Recepció Oficial que, sota el nom "Em dic Vinyet·, un nom originari de Sitges,l'Alcalde els ret de fa 3 anys coincidint amb la Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet

*L’Alcalde de la Vila pretén d’aquesta manera “retre un petit homenatge a totes les dones que tenen aquest nom femení, originari de Sitges i que porten el nom de Sitges arreu del món convertint-se així en ambaixadores de la Vila”.

*Durant l’acte totes les Vinyet van poder escriure el seu desig i llençar-lo alhora al món amb un Globus Blanc. També van signar en el "Llibre d’Honor de les Vinyet" que, d’aquesta manera es tanca després de tres anys i serà dipositat a l’Arxiu Històric de Sitges on tothom que ho vulgui el podrà consultar.

*En finalitzar la Recepció, les assistents es van endur un petit recordatori que era una -Galeta amb l’Estampa de la Verge del Vinyet" feta per la sitgetana Carmen Sunyé.

*L’acte "Em dic Vinyet", un nom de Sitges se celebra des de l’any 2012. El primer any, la trobada va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament,el segon any es va organitzar als Jardins del Museu Romàntic.Segons les darreres dades publicades per l’IDESCAT, l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’any que més vegades s’ha posat el nom de Vinyet des de l’any 1997 és el 2011 quan se’n van registrar 60.

*Durant tot el mes d’Agost la -Galeria Àgora 3 de Sitges- ofereix una Exposició dedicada a força -Retrats de Dones de Sitges- que es diuen Vinyet. El pintor,en Josep Veciana, és l’autor de la "Mostra Vinyets de Sitges", que aplega una trentena de retrats,-d’estil pop art-, que repassen les cares tant d’àvies, mares com de filles que responen a un dels noms més sitgetans.

No hay comentarios: