viernes, 16 de marzo de 2012

Els EUA descrriuen els Catalans com un "Grup Ètnic" (2012)

Catalans, bascos i gallecs són “diferents grups ètnics” que hi ha a l’Estat espanyol,

Els màxims responsables diplomàtics d’EEUU els atorguen així la consideració de raça, enllaçant amb "l’RH negatiu" que apunten els nacionalistes bascos, segons algunes publicacions.

Així mateix, el Despatx d'Assumptes Europeus i Euroasiàtics afirma, en un redactat publicat a la seva Web el desembre de 2010, que el castellà és la llengua "oficial" del 74% de la població, per després no incloure la qualitat d'oficialitat per al "català-valencià" (que quantifica parlen el 17% dels ciutadans), el gallec (el 7%) i el basc (un 2 %).

Esment apart mereix la pàgina que informa sobre la Seguretat a l'Estat espanyol:

Com d’altres països de l'Espai Schengen, l'obertura de les fronteres d'Estat espanyol amb els països de l'Est d'Europa permet la possibilitat a grups terroristes d'entrar i sortir del país anònimament.

Referent a això,"la proximitat d'Espanya amb el nord de l'Àfrica la fa vulnerable a atacs d'Al Qaeda a la regió del Magreb".A part del terrorisme internacional, està l’autòcton.En l’apartat dedicat a ETA, es diu “el risc de ser al lloc equivocat en el moment equivocat -afegeix- davant d'una acció d'ETA concerneix als visitants i a turistes".

Els turistes nord-americans que viatgin a Espanya han de romandre vigilants, extremar precaucions, i evitar demostracions i altres situacions potencialment violentes.Sobre l'aspecte de la criminalitat, el Departament Diplomàtic estima que "un milió de turistes nord-americans tenen problemes en visitar l'Estat espanyol cada any, i que "la delinqüència al carrer cap als turistes ocorre en les principals àrees turístiques".

Cal anar amb especial atenció s’alerta, a Madrid i Barcelona. A la capital catalana, s’alerta que les zones més perilloses són "Las Ramblas", l'Aeroport d'El Prat,l'Estació de Sants i les estacions de Metro, la zona de Sagrada Família, el barri Gòtic, el Parc Güell, la Plaça Real, i "al llarg de les platges de Barcelona".

S'assegura, també, que “s'ha registrat un increment en el nombre de robatoris en el Port Olímpic"

No hay comentarios: