domingo, 1 de abril de 2012

Convertir Sitges en una Ciutat intel.ligent (2012)

Ja ens agradaria als sitgetans que ben aviat,una "Xarxa Wi-fi sense fils" en donés Cobertura a ttes les places de la Vila,s’hi instal.lés,per exemple al Cap de la Vila.

Per un altre costat que uns operaris de l'Empresa s'encarreguin de fer una realitat pura i dura,d'aquest possible Projecte sitgetà,tot i instal.lant-ne les Antenes necessàries arreu del "Teixit Urbà de la Vila".

En sabem que la instal•lació d'aquest "Internet sense Fils", costaria moltíssims Euros,però ja instal.lat,no es descartaria, en un futur, ampliar el número de Punts de Cobertura.

Un cop entrès en servei la "Xarxa Wi-fi sense fils",tots els Usuaris Sitgetans es podrien connectar des dels diversos llocs,com ara el centre històric i els barris dels voltants,Poble Sec,les Cases Barates,Terramar, la Creu de Ribes o Miralpeix.

L'Ajuntament de Sitges,podria assegurar-nos-en que fins i tot aquesta nova "Xarxa Wi-fi" "podria ésser-ne un element clau per al Projecte de Ciutat Intel•ligent,sempre somniat pels seus habitants i una millora,singularment "dels serveis".Aquest Projecte per dotar la Vila de Sitges d'una "Xarxa Pública Wi-fi",seria un acte cultural visible arreu de la Vila.

Que uns operaris muncipals hi enllestessin una instal•lació d’un nombre d’antenes que donessin Cobertura a totes les places públiques de la Vila sitgetana i no es descartaria ampliar-ne el número en un futur.Aquesta "Xarxa pública Wi-fi" podria ser una realitat ben aviat i, a més,que hi permetrà a l’Ajuntament de Sitges entrar amb moltíssima força dins el Projecte de Sitges,ciutat intel•ligent.

La instal•lació de la Xarxa Wi-fi a la Vila de Sitges tindria un Pressupost,potser molt alt,però tot és qüestió de trobar empreses formades pel grup Megratró i Elecnor-Deimos. La primera, amb seu a Cornellà del Terri (Pla de l'Estany), hi aporta la seva experiència de gairebé vints anys implantant i mantenint instal•lacions tecnològiques en empreses i institucions.Megatró es faria càrrec de Gestionar la Xarxa Wi-fi i la capacitat d'accés a Internet com a operador. Per la seva banda, Elecnor-Deimos és l'empresa instal•ladora i, entre d'altres treballs, ja ha muntat a Barcelona gran part de la xarxa Wi-fi de la ciutat

Froilan Franco,àlies El Mestre.Sitges

No hay comentarios: