miércoles, 20 de junio de 2012

Nova Democràcia-Govern Grècia.Executiu

-Ho anuncia després de reunir-se amb Samaras-


Venizelos: "Grècia ja té Govern".El líder del Moviment Socialista Panhel·lènic (PASOK), Evangelos Venizelos, ha anunciat aquest dimecres, després de reunir-se amb el líder de Nova Democràcia, el conservador Antonis Samaras, que "Grècia ja té Govern".

El nou Executiu de coalició estarà encapçalat per Nova Democràcia, segons Venizelos, que ha afegit que procediran immediatament a la creació d'un equip que s'encarregarà de "renegociar" les dures condicions sota les quals Grècia ha rebut el paquet d'ajuda internacional que la va salvar de la bancarrota.

"Grècia ja té Govern i aquest és el missatge que el ministre de Finances sortint (George) Zanias portarà a l'Eurogrup", ha declarat el polític socialista a un grup de periodistes després de la trobada amb Samaras, que va guanyar amb el seu partit les eleccions legislatives de diumenge passat.

Venizelos ha dit que aquest mateix dimecres es decidirà qui ocupa cada lloc en el nou Executiu. El PASOK, que abans era el partit governant, donarà suport a l'executiu al parlament.

Els principals partits polítics grecs també han acordat nomenar ministre de Finances el president del Banc Nacional, Vassilis Rapanos, segons ha precisat un alt càrrec d'un dels tres partits que formaran part del Govern.

Samaras es convertirà -avui dimecres- en Primer Ministre de Grècia
Ja que Samaras disposa de tres dies per formar un Govern, el termini per arribar a un acord finalitza la tarda d'aquest dimecres. Però segons fonts de la presidència grega, el líder de Nova Democràcia ha assumit avui el càrrec de primer ministre.

Samaras s'ha reunit amb el cap de l'Estat, Karolos Papoulias, per informar-lo que ja està en condicions de formar govern.Després de les eleccions del 6 de maig, es va crear una situació d'incertesa perquè cap partit va aconseguir formar govern.Després dels comicis de diumenge passat, Nova Democràcia va començar a negociar la formació d'un govern de coalició amb el PASOK i la formació minoritària Esquerra Democràtica.

El líder d'Esquerra Democràtica, Fotis Kouvelis, ha afirmat aquest dimecres que donarà un "vot de confiança" al futur govern de coalició però, segons fonts del partit, els seus membres han optat per no ocupar cap càrrec en el mateix.

Segons els mitjans grecs, Venizelos ha mantingut acalorades discussions amb altres dirigents del PASOK perquè ell insisteix que els socialistes tampoc han de tenir ministeris en un govern liderat per un partit de dretes.

El nou Govern intentarà suavitzar les mesures d'austeritat que ha aplicat Grècia com a part de l'acord tancat el març passat amb la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional, pel que el país va rebre un rescat de 130.000 milions d'euros.

No hay comentarios: