sábado, 22 de diciembre de 2012

Herodes existeix lany 2012 a Newtown.

A la ciutat de Newtown (Connecticut) van morir vint escolars, menors d'edat, i sis mestres. La petita ciutat ciutat s'ha convertit en una capella ardent: i a partird’ara en comptes de jardins, hi ha corones de flors funeràries:totes les cases estan en silenci. L’alarma social s’ha sembrat arreu,i, l'única música que sona són les campanades de mort.

No és la primera vegada que passa però voldria que fos l'última i no estic gens segur que aquest desig -que deu ser el de tots- es compleixi. No sabem mai fer front al mal. La maldat ens depassa. No hi trobem explicació. En part, per la confusió mental que arrosseguem de segles.

A remolc de les institucions religioses sobrevalorem el pecat,el mal moral en detriment del mal físic,és a dir: del sofriment.Una reflexió: la primera preocupació de Jesús era el sofriment, especialment el dels febles. El sofriment és la principal font d'ateisme.Potser ens preocupa l'ateisme i no ens preocupa el sofriment.

Me’n recordo de quan estudiava Filosofia d’una pregunta de Leibniz: “Si Déu existeix, d'on prové el mal...? I si no existeix, d'on prové el bé...?”.L’any 2012 té més actualitat que mai la festivitat dels Sants Innocents, que celebrarem ben aviat. El 28 de desembre.

No deu ser casual que ja no s'estili gastar innocentades, com es feia abans. Aquest dia, qui més qui menys, tothom hi era a l'aguait per evitar que ens empasséssim una mentida creient que era veritat.

Cada any la mateixa: la matança dels Sants Innocents, l'únic crim, dels molts que va cometre, que no podem atribuir a Herodes, perquè, potser, no va existir. És l’any 2012 que sí existeix. El jove que entrà al parvulari armat fins a les dents.Sí, era Herodes, no el de Judea sinó ben bé el nostre...!!!

No hay comentarios: