domingo, 11 de agosto de 2013

La Unió Europea posa en risc la Pesca Mediterrània

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha criticat la "falta de sensibilitat i visió" de la Comissió Europea (CE) sobre la realitat i els problemes que afronta la pesca mediterrània davant de la nova Política Pesquera Comuna (PPC).

Concretament, Pelegrí s'oposa a la prohibició dels descarts, la pràctica que consisteix a tornar al mar els peixos que, una vegada peixos, no interessen als pescadors, que entrarà en vigor el pròxim gener, ha informat aquest dijous la Conselleria en un comunicat.

"Tot i les bones paraules, la realitat és que es continua marginant la pesca mediterrània en general i, la catalana, en particular", ha explicat Pelegrí, i ha sol·licitat que s'afegeixi una alternativa en el nou Reglament de Política Comuna de Pesca en relació amb el descarti.

Pelegrí ha advertit que els acords de la CE queden "clarament lesius" per al 90% del sector a Catalunya que, segons el conseller, veurà compromesa la seva viabilitat amb la nova política comuna, pel que ha demanat que es tinguin en compte les especificitats de la flota artesanal i de proximitat que hi ha a la Mediterrània.

"El cafè per a tots només incrementarà les diferències dins d'una Europa que ja està prou desequilibrada en molts aspectes, també al de la pesca", ha conclòs.

No hay comentarios: