sábado, 14 de septiembre de 2013

Futur prometedor a la castanya l'any 2013


El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha augurat aquest dijous un "futur prometedor" per als cultius de castanyes, si bé ha demanat mesures per millorar la seva producció a Europa.

Així s'ha pronunciat a la IV Trobada Europeu de la Castanya celebrada a Bolonya (Itàlia), on ha demanat mantenir "per tots els mitjans" els plans per a la recuperació i l'explotació de la varietat antiga d'aquest tipus de fruit.

També ha instat a donar suport als programes de plantació de noves varietats, permetre el pagament únic en el marc de la PAC, abonar els processos d'investigació i experimentació, i donar suport als processos de denominació d'origen de les produccions europees i la promoció entre els consumidors, entre d'altres.

Les plantacions de castanya ocupen un total de 2,53 milions d'hectàrees, de les quals al voltant de 0,33 milions són plantacions, situades sobretot als països europeus de la Mediterrània i l'Atlàntic.

Durant la seva intervenció, Pelegrí ha incidit en "la importància de la seva producció per a moltes regions europees" i ha recordat que exerceix un paper primordial a l'equilibri natural dels territoris.

"Quan s'abandona una castanyeda, el paisatge es torna erm i, consegüentment, s'abandona tota l'activitat econòmica que es produeix", ha sostingut.

No hay comentarios: