domingo, 29 de diciembre de 2013

El Papa Francesc d'Assís opta per Barcelona.

L'església catòlica celebra aquest diumenge la festa de la Sagrada Família
Barcelona
L'església catòlica ha celebrat aquest diumenge la festa de la Sagrada Família, i tot i que a Madrid se celebrava una multitudinària missa al carrer, a la plaça de Colón, el Papa Francesc d'Assís, ha preferit enviar una representació del Vaticà a la Missa que s'ha fet a Barcelona, a la Sagrada Família.

Així, el president del Consell Pontifici per a la Família del Vaticà, arquebisbe Vincenzo Paglia, ha presidit a Barcelona la missa que s'ha celebrat a la basílica de la Sagrada Família, on ha defensat aquest diumenge que una família és la formada per un pare, una mare i els fills, i que qualsevol altra opció constitueix un forma diferent de convivència, però no una unitat familiar.


El màxim responsable del Consell Pontifici de la Família ha presidit la missa al costat del Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i quan s'ha acabat ha dedicat una bona estona a saludar personalment els feligresos que han acudit al temple.

Al migdia, els assistents a la cerimònia al temple projectat per Antoni Gaudí han pogut escoltar, en retransmissió via satèl·lit des del Vaticà, el res de l'Àngelus del papa Francesc des de la plaça de Sant Pere.

Des de Barcelona, a la Basílica de la Sagrada Família, on ha anat el president del Consell Pontifici per a la Família”, ha dit el Papa. També “des de Loreto (Itàlia), a la Basílica Santuari de la Santa Casa. I ho estenc als congregats en diverses parts del món amb ocasió d'altres celebracions que tenen les famílies com a protagonistes, com la de Madrid”, ha afegit.

A la capital espanyola, la missa ha estat oficiada pel cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, qui ha defensat la família constituïda dins del “matrimoni indissoluble” com la “cèl·lula bàsica” de la societat davant “l'angoixant atmosfera intel·lectual i mediàtica”, en la qual prima una concepció de la vida caracteritzada per la transitorietat.

No hay comentarios: