miércoles, 19 de marzo de 2014

Catalunya neix l'any 988 amb la independència dels Comtats.

La independència dels Comtats Catalans es va produir quan el Comte de Barcelona Borrell II nega el vassallatge al Monarca franc Hug Capet l'any 988.
El país català,d'aquesta manera, restava deslligat dels vincles tèorics i pràctics,que l'unien amb la Dinastia de l'altre banda dels Pirineus,per això els nicis de la independència de Catalunya comencen l'any 988,és a dir,al segle Xè.
*El procés d'unificació dels diversos Comtats i l'aparició d'una Conciència Nacional catalana,superadora per una banda de l'atomització i de la pluralitat d'aquells Comtats,és afavorit per diversos factors,en primer lloc per unes relacions força estretes entre els Comtats de la Catalunya Vella,és a dir,la part situada al Nord i Llevant de la Conca del Riu Llobregat.
*En segon lloc,la formació d'una llengua catalana,filla del LLatí vulgar,com ara el castellà,el francès,l'italià i el gallec,que es paralava a tot l'esmentat territori.
*En tercer lloc,un fet com ara que les diverses Famílies Comtals estiguessin força vinculades pel parentiu.
*En quart lloc,l'existència d'un NucliCentral,l'autèntica base de l'Estat Català.Al segle XI,durant el Govern de Comte de Barcelona Ramon Berenguer I (1035-1076),aquell Procés Unificador es va consolidar definitivament quan els Comtes d'Urgell,Empúries,Besalú i Cerdanya van reconèixer la Supremacia del Comte de Barcelona.
*Al Segle XII,sortosament,es consolidaven els Termes -Catalunya i Català-,per tal de designar tant els homes i dones com les terres,que eren governats pel Comte Ramon Berenguer III.
*Molta importància van tenir els Bisbats Catalans que pertanyien a una mateixa Província Eclesiàstica,la de Narbona.També un Sistema Judicial ben consolidat abans de l'any mil.

No hay comentarios: