lunes, 24 de marzo de 2014

Les nostres Llengües Maternes (2014)

Avui us proposem una activitat que té per objectiu fer visible la diversitat lingüística a l’Aula i la relació entre Llengua i Territori a partir de la llengua catalana i de les llengües dels alumnes.

*Aquesta activitat, que es titula Les nostres llengües maternes, està pensada per dur-la a terme en un nivell Inicial, però és fàcilment adaptable a qualsevol altre nivell.

*La UNESCO va proclamar el 21 de febrer -Dia de la Llengua Materna- amb l’objectiu de promoure el multilingüisme i la diversitat cultural i posar fi als discursos uniformitzadors com el del Consejo de Castilla que escrivia el 1715: «(los catalanes) son apasionados a su patria, con tal exceso que les hace trastornar el uso de la razón, y solamente hablan en su llengua nativa…» .

*Per animar i incentivar la participació dels alumnes, recordeu que podeu recollir les propostes de l’activitat i compartir-les mitjançant aquest blog: fotografies, imatges, textos…
*Com sempre, si teniu qualsevol proposta d’activitat per treballar amb els alumnes, no dubteu de compartir-la amb tots nosaltres.
Bona feina!

No hay comentarios: