martes, 26 de junio de 2012

Catalans,bascos i gallecs,grups ètnics a l'Estat espanyol

Als EEUU descriuen els catalans com un “grup ètnic”


Catalans, bascos i gallecs són “diferents grups ètnics” que hi ha a l’Estat espanyol-. Els màxims responsables diplomàtics d’EEUU els atorguen així la consideració de raça, enllaçant amb l’RH negatiu que apunten els nacionalistes bascos, segons algunes publicacions.Així mateix, el Despatx d'Assumptes Europeus i Euroasiàtics afirma, en un redactat publicat a la seva web el desembre de 2008, que el castellà és la llengua "oficial", del 74% de la població, per després no incloure la qualitat d'oficialitat per al "català-valencià" (que quantifica parlen el 17% dels ciutadans), el gallec (el 7%) i el basc (un 2 %). Menció apart mereix la pàgina que informa sobre la seguretat a Espanya. “Com d’altres països de l'espai Schengen, l'obertura de les fronteres d'Espanya amb els països de l'Est d'Europa permet la possibilitat a grups terroristes d'entrar i sortir del país anònimament”.

Afegeix, referent a això, que "la proximitat d'Espanya amb el nord de l'Àfrica la fa vulnerable a atacs d'Al Qaeda a la regió del Magreb". A part del terrorisme internacional, està l’autòcton. En l’apartat dedicat a ETA, es diu “el risc de ser al lloc equivocat en el moment equivocat -afegeix- davant d'una acció d'ETA concerneix als visitants i a turistes". Per això, “els turistes nord-americans que viatgin a Espanya han de romandre vigilants, extremar precaucions, i evitar demostracions i altres situacions potencialment violentes-.

Sobre l'aspecte de la criminalitat, el departament Diplomàtic estima que "un milió de turistes nord-americans tenen problemes en visitar Espanya cada any", i que "la delinqüència al carrer cap als turistes ocorre en les principals àrees turístiques". Cal anar amb especial atenció s’alerta, a Madrid i Barcelona. A la capital catalana, s’alerta que les zones més perilloses són Las Ramblas, l'aeroport d'El Prat, l'estació de Sants i les de Metro, la zona de Sagrada Família, el barri Gòtic, el Parc Güell, la Plaça Real, i "al llarg de les platges de Barcelona". S'assegura, també, que “s'ha registrat "un increment en el nombre de robatoris en el Port Olímpic".

No hay comentarios: