lunes, 25 de junio de 2012

El franquisme sociològic,vigent al segle XXI


El silenci sobre el règim franquista ha imperat deliberadament en moltes institucions. La polèmica al voltant dels símbols i monuments franquistes ha reviscut a causa de la campanya que han endegat un grup d'experts per treure les restes del Generalíssim, “cabdill d'Espanya per la gràcia de Déu”, del Valle de los Caídos, aquell infame monument construït per a glòria d'un règim criminal, els membres del qual van fer matar fins al seu darrer batec.

Com és habitual quan es parla de monuments franquistes sempre surt a relleu el monument a la Batalla de l'Ebre de Tortosa. És tan trist que el nom de de la ciutat hagi de sortir sempre embolicat de rostre franquista. Alguna responsabilitat i grossa tenen els i les seus/es dirigents actuals i els i les que han tingut responsabilitat de govern durant les darreres tres dècades. Sembla que per quatre vots ben comptats, pretenen mantenir el monument feixista més important d'Europa! Si això és el seu orgull.. i la seva imponent àliga imperial.!

L'ombra de “frau econòmica torna a sortir a la palestra”, i és un argument més per mantenir el Generalíssim i el fundador de la Falange en un lloc de privilegi.Com lamentable és que el Monument franquista continuï presidint l'Ebre. No només l'àliga, tot el monument és franquista i representa els valors d'aquell règim. Ens diran que hi ha altres prioritats, que no és el moment, que no remenem coses que fan mal olor. La realitat és que tenen interessos polítics , i que sembla que els rellisquin tant la Memòria Històrica com les víctimes del franquisme pur i dur.



No hay comentarios: