domingo, 24 de junio de 2012

L'Escola d'Estiu a Catalunya.2012

Salutació de la Consellera d'Ensenyament ,Irene Rigau i Oliver.


L'Escola d'Estiu és un espai de trobada, especialment adequat per a la reflexió, la renovació i l'intercanvi d'idees i experiències. Des de sempre ha anat lligada al desenvolupament professional del docent i, més orientada cap a la formació individual que a la de centre, ha permès a molts mestres i professors canalitzar inquietuds, trobar algunes respostes i compartir coneixements i projectes, és doncs una tradició arrelada a Catalunya i patrimoni del món educatiu català.

Vivim en un petit país amb àrees de gran concentració demogràfica i extenses àrees poc poblades i distants.

L'Escola d'Estiu contribueix a equilibrar el territori de manera notable, i fa que grups de mestres,professors i entitats del món educatiu esdevinguin referents en el seu àmbit territorial. La feina que es desenvolupa a les Escoles d'Estiu des dels Moviments de Renovació Pedagògica i des de les diferents institucions i entitats, amb el suport del Departament d'Ensenyament, és important per al país, atès que darrere de totes i cadascuna d'elles hi ha grups de gent valuosa i compromesa que, de manera voluntària, donen el seu temps i la seva expertesa generosament per al bé del col·lectiu i de l'educació.

És precisament aquest capital humà el que ens farà avançar com a país, malgrat les dificultats actuals que ens envolten. Per tant, més que mai ens encoratgem a ser capaços de sobreposar-nos i enriquir-nos de sabers i valors, que ens ajudaran a trobar solucions creatives, diferents i innovadores que ens permetran avançar cap a un futur comú més reeixit.

Esperem que en aquesta nova edició de l'escola d'estiu, la del 2012, tots i totes hi trobem el nostre racó, que ens permeti satisfer les ganes de renovació pedagògica que de ben segur compartim.

Irene Rigau-Consellera d'Ensenyament

No hay comentarios: