sábado, 23 de junio de 2012

L'Euro per cada Recepta (2012)


Les farmàcies catalanes han dispensat 70.000 prescripcions subjectes al pagament d'un euro per recepta en les primeres hores d'implantació de la taxa.Les dades, des de les 00.00 fins a les 13.00 hores, suposen una xifra inferior a la d'un dissabte habitual.

Així ho ha explicat a Europa Press un portaveu de la Conselleria de Salut, que no ha detectat incidències destacables i ha assegurat que la jornada es desenvolupa "amb absoluta normalitat", després que durant la setmana hi hagi hagut més activitat en previsió de la nova taxa.

Fins a les 13.00 hores, el telèfon de 'Sanitat Respon' ha atès 110 ciutadans, que han reclamat informació sobre l'euro per recepta.

El Govern no oferirà noves dades fins a la setmana que ve, ja que la tarda de dissabte obren poques farmàcies, i analitzarà l'impacte de l'euro per recepta en la dispensació de medicaments quan acabi el mes.

La Conselleria ha agraït la col·laboració dels farmacèutics per facilitar la implantació de la taxa i ha recordat que es tracta d'una mesura "per ajudar a fer més sostenible la sanitat catalana", per la qual cada ciutadà pagarà una mitjana de 13 euros a l'any.

La taxa, batejada pel Govern com a "tiquet moderador", se solaparà a partir de l'1 de juliol amb l'augment estatal del percentatge que paguen els ciutadans per cada medicina, que oscil·larà en funció de la renda entre el 40% i el 60% del total, i que en el cas dels pensionistes serà del 10%.

No hay comentarios: