miércoles, 20 de junio de 2012

Mor l'intel.lectual i escriptor Emili Teixidor (2012)

Avui,dia 20 de juny de 2012,la notícia és la mort del Mestre l'Emili Teixidor a l'edat de 78 any.La capella ardent serà a la mateixa Escola que ell mateix va fundar.Es tracta de l'Escola Betània-Patmos.Teixidor va ser el fundador, l'any 1959, de la històrica Escola de Nois barcelonina, de la qual també en va ser el director fins al 1980.



Com a escriptor,el darrer article surt el proper diumenge dia 24,diada de Sant Joan als Països Catalans, a la Revista Presència.Clar i català,que el Diari El Punt Avui perd el millor autor d'articles d'opinió.

El cos de l'escriptor serà traslladat a l'escola Betània-Patmos aquesta tarda de dimecres. L'enterrament serà demà dijous a Roda de Ter.L'enterrament de l'escriptor català es farà a la seva Roda de Ter natal aquest dijous a la tarda.

Froilan Franco,àlies El Mestre.Sitges

1 comentario:

Froilan Franco dijo...

"Premi Lletra d'Or"

El Premi Lletra d'Or a l'Emili Teixidor,va ser una distinció privada i independent de qualsevol institució o empresa editorial que, des de 1956, es concedeix a Barcelona, i premia cada any al millor llibre de l'any anterior publicat en llengua catalana.

El premi no està dotat econòmicament i el guanyador rep un botó de solapa creat per Manuel Capdevila i Massana que representa una lletra "phi" grega d'or, símbol clàssic de l'equilibri. El premi va néixer el 1956 per iniciativa d'un grup de nou amics escriptors i afeccionats a la literatura en català. Els creadors del premi i primer jurat foren: Enric Badosa, Maria Aurèlia Capmany, Josep Maria Castellet, Antoni Comas, Fèlix Cucurull, Gonçal Lloveras, Joan Teixidor, Frederic-Pau Verrié i Antoni Vilanova.

Es van constituir en jurat ells mateixos i van establir els criteris, mai s'ha fet un reglament escrit per a triar a l'obra guanyadora. Un dels criteris és que només pot premiar-se una vegada a un autor. Un altre, que els membres del jurat participen en les eleccions per última vegada l'any que compleixen cinquanta anys, i designen personalment al seu successor.

Una de les tradicions instaurades des de la primera edició és que l'editor del llibre guanyador ha de convidar a un bon sopar el jurat i l'autor de l'obra. En el transcurs del sopar un joier de la família Capdevila, lliura el premi, al guanyador.