martes, 3 de julio de 2012

M E S T R À L I A (2012)


L’entitat Mestràlia,és una organització de constructors artesans,àlies Fira de Luthiers,que se celebra arreu dels Països Catalans i Nació Catalana.En aquest any 2012 és l’Illa de Mallorca on se celebra aquest important certamen de difusió de la Construcció Artesanal de tota mena d’Instruments musicals.

Justa la fusta,que amb el pas dels anys ha esdevingut un important Certamen de difusió de la construcció artesanal de tona mena d'instruments musicals, que ha aconseguit portar a Mallorca luthiers i constructors artesanals d'arreu de la geografia nacional catalana i fins i tot del veí Estat francès.

Mestràlia,disposa d'un Programa d'activitats molt variat. Aquest any 2012 compten amb les actuacions del prestigiós Conjunt Musical La Carrau, i de Sense Sal. Mestràlia vol crear una “Escola de la Festa Popular”. En l'edició d'enguany-2012 a les Illes Balears, també compten amb la presència dels Grups de Dansa d’arreu dels Països Catalans i dels Capgrossos Templers, que s'han creat a redós d’aquesta “Fira de constructors artesans”,que li donaran un ambient força Templer als espectacles lúdics catalans,provinents,per exemple del Mestrat,el Matarranya i les Terres ebrenques.

A part,del Festival de Curtmetratges,durant els mateixos dies,la ciutat de Mallorca organitza una Mostra d’Artesania-Mestràlia i una altra de noves tecnologies,cosa que suposa força activitats,música,xerrades i tallers musicals.

Justa la fusta,Mestràlia a les Illes Balears serà una gran Festa Popular i,sobretot,una gran Fira d’Instruments musicals que se celebra als aïsos Catalans i la Nació Catalana.Els famosos Luthiers són simplement i planera els Artesans que construeixen els Instruments musicals,i,per tant seran ells mateixos els qui a través d’Exposicions,Tallers i Xerrades ens introdueixen en aquest apassionant món de força vincles tant amb la Música com la Festa Popular.

A l’Illa de Mallorca,en aquest any 2012,Mestràlia ha convidat força Artesans fins i tot d’arreu de l’Estat espanyol i de l’Estat francès amb la finalitat de presentar-los com a intel.lectuals i com a tècnics.Tanmateix,Mestràlia presentarà al carrer actuacions musicals,per exemple del Grup musical Rasquera Xeic,així com també de Rauxa,Els Pàndols i especialment l’actuació del Grup Taverna del Cuscó.

Mestràlia,com a Fira Tecnològica,és un punt de partida per a la promoció de la Tecnològica social en tots els àmbits-L’organització,per exemple d’un Curs de Cuina Solar,serà una activitat molt especial.I no cal dir-ne sobre la seva excel.lència en l’àmbit educatiu i l’escola pública.El Cafè-tertùlia amb el tema “Obrir-se en l’àmbit Audiovisual”,sempre comptarà amb el personal directiu decinema i gent relacionada dins de l’àmbit audiovisual dels Països Catalans.



No hay comentarios: