martes, 14 de agosto de 2012

La Taxa Interanual escala fins al 2,2%

-La taxa interanual escala fins al 2,2%-


L'IPC baixa dues dècimes al juliol a Espanya per l'encariment de medicaments-.L'índex de preus de consum (IPC) ha baixat dues dècimes el juliol en relació amb el mes anterior i ha situat la seva taxa interanual al 2,2%, tres dècimes superior a la registrada el juny, a causa de l'alça dels medicaments i altres productes farmacèutics per l'entrada en vigor de canvis en la normativa específica del seu finançament, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquest descens mensual dels preus registrat el juliol és el tercer consecutiu després del de maig i juny, quan els preus han baixat una dècima i dues dècimes, respectivament, i contrasta amb la forta pujada que va experimentar l'IPC mensual l'abril, de l'1,4%, el seu més repunt en cinc anys.

Per la seva banda, la taxa interanual ha repuntat al juliol després de mantenir-se en l'1,9% en els dos mesos anteriors, impulsat per la pujada de la medicina, amb una taxa anual del 6,6%, gairebé deu punts superior a la del mes passat, a causa de la variació en la rúbrica de medicaments i altres productes farmacèutics per l'entrada en vigor de canvis en la normativa específica del seu finançament.
El transport, per part seva, ha elevat la seva variació anual nou dècimes, fins al 3,8%, a causa de sobretot a l'increment dels preus dels carburants i lubricants i, en menys grau, del transport aeri, més accentuat aquest mes que el juliol de l'any passat 2011.

Alhora, l'habitatge ha registrat una taxa anual del 5,4%, quatre dècimes superior a la del mes passat, per
l'augment dels preus de l'electricitat. A més d'aquesta pujada, destaca la baixada en la taxa anual del gas, amb uns preus que han augmentat més el 2011 que aquest mes.

Entre els descensos, destaca el d'aliments i begudes no alcohòliques, que han reduït la seva taxa anual quatre dècimes, fins a l'1,8%, mentre que les begudes alcohòliques i el tabac han situat la seva taxa anual al 9,5%, dos punts inferior a la del mes passat, en la seva majoria a causa que la pujada dels preus del tabac ha estat menor aquest mes que l'any passat.

Segons les dades publicades per Estadística, la inflació subjacent, que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats, ha augmentat una dècima el juliol, fins a l'1,4%.
Per la seva banda, l'Indicador de Preus al Consum Harmonitzat (IPCH) ha situat al juliol la seva taxa anual al 2,2%, quatre dècimes per sobre de la dada del mes passat.





No hay comentarios: