jueves, 9 de agosto de 2012

Mor als 87 anys l ´historiador Josep Maria Ainaud de Lasarte

-A Barcelona-


L'advocat i historiador Josep Maria Ainaud de Lasarte (Barcelona, 1925) ha mort aquest dijous als 87 anys després d'una llarga malaltia a Barcelona.

Ainaud de Lasarte, que havia passat fa 10 dies unes tres setmanes a l'Hospital Sant Pau de la capital catalana, ha donat el seu cos a la ciència, i encara no se sap on tindran lloc les exèquies, han indicat les esmentades fonts.

La seva obra com historiador es va centrar a l'estudi del catalanisme i de les seves figures més emblemàtiques, amb biografies com les de Prat de la Riba, Ventura Gassol, Francesc Macià i Francesc Cambó, i obres dedicades a temes de cultura com la figura de Sant Jordi i Montserrat.

Ha rebut diversos premis al llarg de la seva trajectòria, entre els quals hi ha la Medalla de Oro de la Generalitat (2012), la Medalla de Honor de Barcelona (2006), la Medalla President Macià de la Generalitat (2000), i el Premi d'Honor Lluís Carulla (1994).

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB), ha estat fundador del Grup d'Advocats Demòcrates (1974) i es va afiliar a CDC en 1976, del qual ha estat membre del Consell Nacional, a més de ser diputat per a CiU entre 1980 i 1984.

•Alcoberro el reivindica com a divulgador

•Mascarell destaca el seu reforç identitari

•Òmnium destaca la seva tasca

•De Gispert destaca la seva catalanitat

•Donarà nom a biblioteca o espai públic



No hay comentarios: