viernes, 24 de agosto de 2012

Retrat d'un tarannà també català (2012)

-Enllaçats per la llengua catalana-
La persecució contra el català per alguns membres els Països Catalans,àlies el País Valencià i les Illes Balears,manifesten el retrat d'un tarannà també català.Paradoxal i inaudit.No importa que el català sigui la llengua sense Estat més parlada d'Europa.Inequìvoca prova, d'una fidelitat ciutadana arreu dels Països Catalans, fins i tot en aquelles regions on té una situació més complicada.

Tampoc importa que la Literatura Catalana compti "amb noms d'or des d'època Medieval, que la situa molt per damunt de la majoria de Literatures europees i d'idiomes amb més parlants, ni que a Internet  s'hi trobi entre les 10 més usades. La literatura catalana és, justa la fusta, el reflectiment dels Països Catalans, amb les seves grandeses i les seves contradicions. Comptem amb molts bons novel·listes i poetes, així com amb grans lingüistes que converteixen el català en una de les llengües més cohesionades del món (sic i resic).El trossejament del nom de la parla és fruit directament proporcional d'aquest menyspreu implacable contra la llengua que enraonen diàriament 8 milions de parlants. La ridiculesa que suposa anomenar "Aragonès oriental" a la parla de la "Franja de Ponent" no és un fet casual,no,és la continuació d'una incessant paranoia que s'adoba des de l'espanyolisme engreixador.

El Govern espanyol vol blindar per Llei els Concerts a les escoles sexistes de l'Opus Dei...!.La Llei Catalana d'Educació (LEC) incloïa aquest concret Concert.aprovada pel tripartit i per CiU, comptava amb aquest apartat incongrüent. ICV se'n va desmarcar i la va criticar fortament i molt encertadament. ERC va fer molt malament d'aprovar-la sota aquestes condicions i no desmarcar-se'n. Justa la fusta CiU va ser qui va presionar perquè s'aprovessin aquesta mena de Concerts amb les Escoles d'Èlit.L'actual diguem-ne "cinisme" del govern català al respecte és més que impressionant, és,clar i català, amagar el cap sota l'ala -cosa ja massa habitual- en els seus quefers polític-socials.

Altrament l'Escola Pública està més que tocada, mentre que la llengua catalana va fent-se camí com pot...!! Compta amb un inconmesurable recolçament dels Mestres i dels Professors, que aconsegueixen dia a dia el petit Miracle de difondre el català entre l'alumnat dels Països Catalans on la llengua catalana està en una situació molt delicada.

La seva fermesa ve contrastada pel menyspreu de l'espanyolisme.El Govern de les Illes Balears no n'ha tingut prou en deixar el català en una situació residual en l'àmbit escolar i del funcionariat, sinó que fins i tot pretén prohibir els llaços escolars que formen part del paisatge dels instituts i les escoles d'arreu de les illes en protesta contra aquesta nova persecució contra la llengua de la terra.En faran de nou una "Llei Prohibitiva" on imperarà la censura per motius identitaris. És el nacionalisme més excloent i barroer... l'espanyol en la seva implacable tasca per matar la catalanitat.




No hay comentarios: