jueves, 23 de agosto de 2012

Agost-2012: Ofegats al mar 16 banyistes fins ara

Interior demana precaució i "autoprotecció" als banyistes després de 16 ofegats aquest estiu


El director general de Protecció Civil de la Generalitat, Manel Pardo, ha apel·lat aquest dimecres a la responsabilitat dels banyistes perquè tinguin molta precaució i adoptin mesures d'"autoprotecció", després que hagin hagut 16 ofegats a les platges aquest estiu.

En roda de premsa, Pardo ha indicat que la xifra d'aquest any "és inferior a la de l'any passat", quan hi va haver 18 casos, però ha insistit que els col·lectius més vulnerables, especialment els ancians, han de tenir molt compte amb les activitats que superin les seves capacitats, especialment si tenen patologies prèvies.

En els casos d'aquest estiu, la majoria de banyistes morts eren ancians i alguns han patit atacs cardíacs i s'han ofegat, si bé, segons Pardo, en gairebé tots els casos estava hissada la bandera verda a la platja.

A més, ha recordat que davant de l'onada de calor, qualsevol persona que practiqui una activitat en les hores de més sol ha de tenir cura i hidratar-se molt.

Precisament, aquest dimecres un home de 79 anys s'ha ofegat a la platja de Riells de l'Escala, a la Costa Brava (Girona).

La víctima, un home de nacionalitat espanyola i veí de Molins de Rei (Barcelona), ha patit una aturada cardíaca, i quan s'han produït els fets, el servei de vigilància de la platja encara no es trobava actiu.

Amb aquesta víctima, ja són 16 les persones ofegades en platges catalanes aquest estiu, i dos en la mateixa platja de Riells de l'Escala, després que a començament d'agost un banyista de 82 s'ofegués en la mateixa zona.



No hay comentarios: