martes, 11 de septiembre de 2012

Boadella deixa la Direcció d'Els Joglars (2012)

-Després de 51 anys al capdavant-


Albert Boadella ha anunciat aquest dimarts  11 de setembre,àlies La Diada que deixa la direcció d'Els Joglars, companyia al capdavant de la qual porta 51 anys. El substituirà el fins ara actor principal de la mateixa,en Ramon Fontseré. Així ho ha anunciat durant la seva intervenció a la presentació de la temporada 2012-13 de la Compañía Nacional de Teatro Clásico, en què Els Joglars participarà amb la seva posada en escena  "El coloquio de los perros", de Cervantes.

Álbert Boadella ha qualificat aquest "traspàs" d'"agradable i satisfactori" doncs el fa "a una persona més jove, amb més talent i amb una experiència de trenta anys", ha dit referint-se a en Ramon Fontseré. Per a la "transició de la nau", el fundador d'Els Joglars s'ha ocupat de fer la dramatúrgia de l'esmentada obra de Miguel de Cervantes, recordant que no és la primera incursió de la companyia en els clàssics.

El també Director dels Teatres del Canal ha assenyalat que, a partir d'ara, seguirà vinculat a Els Joglars "de la manera que en Ramon Fontseré vulgui" tot i que a ell li agradaria convertir-se en "una ombra molesta", en el millor dels sentits.Alhora, Boadella ha descartat que aquesta decisió hagi tingut a veure amb un excés de treball com a actual responsable dels Teatres del Canal. "Hagués pogut alternar les dues coses però tot té el seu moment", ha insistit.

A Partir d'ara abundarà més és en la seva gran admiració per la música. "Em considero un músic frustrat" ha confessat per recordar que en els últims temps ha pogut donar curs a aquesta gran passió amb espectacles com 'Amadeu', sobre Amadeo Vives, o el que prepara per a aquesta nova temporada, 'El pimiento Verdi', en homenatge a aquest compositor.

La Companyia de Teatre Els Joglars va ser fundada a Barcelona per l'Albert Boadella, la Carlota Soldevila i l'Anton Font. Des del 1961 el teatre d'Els Joglars ha compaginat dues tendències: la investigació fora de qualsevol convencionalisme i la popularitat.L'esperit crític que caracteritza la Companyia ha tingut com a conseqüència diversos successos: L'empresonament de Boadella el desembre del 1977 durant vuit dies, per la representació de l'obra 'La Torna', en plena transició a la democràcia. En ella, la companyia va recrear els últims dies de la vida d'un delinqüent, Heinz Chez, i la seva execució a garrot vil.

La sala d'assaig d'Els Joglars, una cúpula geodèsica situada enmig dels boscos a 100 quilòmetres de Barcelona, es converteix en un privilegiat observatori que facilita una visió profundament universal sobre els mecanismes de perpetuació del poder en diferents àmbits i facetes, el gran tema d'Els Joglars i que es concreta en milers de representacions de trenta quatre obres teatrals en més de vint països d'Europa i Amèrica a part de les produccions per a televisió, cinema i diversos llibres i estudis sobre l'activitat de la Companyia.

No hay comentarios: