domingo, 23 de septiembre de 2012

Vidal-Quadras creu que el Model territorial són "disset metàstasis"

-Jornades a Altea-


Vidal-Quadras creu que el model territorial espanyol està format per "disset metàstasis"

El vicepresident del Parlament Europeu Alejo Vidal-Quadras ha carregat contra el model territorial espanyol perquè, en al·lusió a les autonomies, ha considerat que està format per "disset metàstasis".

En unes jornades organitzades aquest divendres a Altea (Alacant) per la Fundació Konrad Adenauer i la Fundació Giménez Abad, ha advertit que els sistemes federals presenten "defectes de la mateixa magnitud o superior que les seves suposades avantatges".

Ha dit que "la combinació d'una partitocràcia voraç que s'ha enroscat al cos de la nació multiplicant-se en disset metàstasis" ha portat al fracàs del model autonòmic espanyol.

També ha assenyalat com a responsables d'aquesta circumstància "l'agressivitat contumaç i deslleial dels nacionalistes identitaris catalans i bascos, i la pusil·lanimitat, l'oportunisme i la falta de visió històrica tant de la centre-dreta com de la centre-esquerra espanyola".

L'exlíder conservador català ha conclòs que tots aquests defectes han arrossegat Espanya a la ruïna material, a la degradació de les seves institucions més vitals i "a la fragmentació de la seva unitat".

Vidal-Quadras ha apostat per una Europa que promogui valors universals que facin capaç la ciutadania de superar diferències culturals, vèncer egoismes nacionals, desmitificar sobiranies i "assegurar la pau i viure en llibertat i per la llibertat".

En al·lusió al president català, Artur Mas, ha sentenciat que en aquesta Europa no tindrien cabuda "els que circulen pel món amb un ull al retrovisor i l'altre al seu melic".



No hay comentarios: