sábado, 22 de septiembre de 2012

Aznar des de Mèxic:ningú trencarà Espanya

Espanya" i que els que "juguen frívolament a calar foc" cometen una irresponsabilitat i han d'"atenir-se a les conseqüències".Ha fet aquestes declaracions a Mèxic DF després de ser preguntat sobre les demandes independentistes a Catalunya, després de la seva intervenció en el Consell Mexicà d'Assumptes Internacionals (COMEXI).

"Espanya és una de les nacions més antigues de la història i una de les més rellevants del món. Ha tingut bons i mals moments; moments brillants i altres de més discutibles. Però ningú trencarà Espanya", ha assegurat el president de la Fundació FAES.Alhora, ha advertit que "no cal jugar frívolament amb la història ni calar foc a res històricament. Qui ho fa comet una irresponsabilitat, una deslleialtat i una greu equivocació".
"La llei és igual per a tots. Qui no la compleix ha d'atenir-se a les conseqüències", ha apuntat Aznar, que ha manifestat que "Espanya continua i continuarà".L'expresident del Govern ha participat en un acte de l'influent 'think tank' Consell Mexicà d'Assumptes Internacionals (COMEXI), del qual formen part exministres d'Exteriors, diplomàtics i empresaris, i en el qual ha presentat l'informe estratègic de FAES 'Amèrica Llatina: una agenda de llibertat 2012'.

En la seva intervenció, ha dit que "els qui ataquen l'Estat o qüestionen la pròpia existència de la nació no només neguen una tradició, una herència i una memòria compartides, també ataquen el futur, el progrés i la llibertat"."Ataquen el dret de tots i cadascun de nosaltres com a ciutadans a decidir en comú sobre les nostres regles de convivència", ha conclòs.

En aquest sentit, ha assegurat que "un Estat pot organitzar-se de diferents maneres. Pot ser un Estat unitari o federal; centralitzat o descentralitzat. Però el que no pot ser és un Estat residual ni de bon tros un Estat fràgil, confús i absent".Segons ha dit, un Estat "ha de ser identificable, com a expressió política de la nació i com a garantia de l'exercici de les seves funcions bàsiques. És a dir, de la protecció dels drets i les llibertats dels ciutadans; de la seguretat; de l'establiment de les condicions per al desenvolupament econòmic; de la cohesió social".

No hay comentarios: