lunes, 12 de noviembre de 2012

Canviar la Llei Hipotecària (2012)


Els jutges demanen canviar la Llei Hipotecària per no ser "mers cobradors del frac"

Els jutges degans espanyols han urgit aquest dimecres la necessitat de canviar la legislació hipotecària davant del "problema social" que representa l'augment del nombre d'execucions hipotecàries que provoca l'exclusió de moltes famílies.
"No volem ser mers cobradors del frac", ha il·lustrat el jutge degà de Bilbao, Alfonso González, durant la compareixença d'una representació dels jutges per explicar les conclusions a les quals han arribat després de tres dies reunits a Barcelona amb motiu de les XXII Jornades de Jutges Degans d'Espanya.

En el mateix sentit, han donat "un suport incondicional" a l'informe del grup de treball designat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que critica durament el sistema de desnonaments i proposa diverses alternatives per modificar el procediment hipotecari.

També ha lamentat que el mateix CGPJ no hagi assumit com a pròpies les conclusions de l'informe que el mateix Consell va encarregar, tot i que aquest dilluns el seu vicepresident en la inauguració de les jornades sí va donar un pas a l'apostar per una reforma de la llei hipotecària davant de les seves nombroses "disfuncions".

"Recollia reivindicacions que reclamen els ciutadans, hauria estat una bona ocasió perquè mostressin la seva sensibilitat", han valorat els jutges que, amb tot, s'han congratulat que l'informe, malgrat no aprovar-se, ha tingut una gran repercussió social contribuint a obrir un debat sobre aquesta problemàtica.Han lamentat que amb l'actual legislació no tenen "gairebé marge per a la interpretació legal" per solucionar el que consideren un drama social d'enormes dimensions.

Els jutges opten per una profunda reforma que vagi més enllà del 'Codi de Bones Pràctiques' que "ha resultat escassament útil" ja que només una petita part de la població --en pobresa absoluta-- poden beneficiar-se d'elles i sobretot perquè la submissió a ell per part de les entitats bancàries és voluntari.



No hay comentarios: