domingo, 16 de diciembre de 2012

Vint nens i nenes morts a Newtown (2012)


L'alcalde de Nova York reclama una llei per impedir tragèdies com Newtown

L'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, ha reclamat aquest divendres que s'aprovi una llei per controlar les armes i impedir que es perpetrin massacres com la comesa a l'escola de primària Sandy Hook de New Port (Connecticut), en la qual han mort 28 persones.

En un comunicat, Bloomberg ha subratllat que cada dia que passa sense que s'aprovi una norma sobre aquesta qüestió "moren 34 persones assassinades" i ha posat èmfasi en el fet que cal "una acció immediata" per impedir noves tragèdies.

"Ni tan sols les llars d'infants amb el seu ensenyament d'A,B,C són segures. Vam sentir després de Columbine que era massa aviat per parlar d'una llei d'armes. Ho vam sentir després de (la tragèdia de) Virgínia Tech. Després de (els tirotejos de) Tucson i Aurora i Oak Creek. Ara tornem a sentir-ho. Cada dia que esperem, 34 persones més són assassinades amb pistoles", ha dit.

Després de recordar que el president estatunidenc, Barack Obama, ha traslladat els seus condols pels fets, ha subratllat que Estat Units "necessita" que el Congrés aprovi una llei "per resoldre aquest problema" i ha dit que demanar accions amb significat no és suficient, "Necessitem una acció immediata. Ja hem sentit abans tota la retòrica", ha subratllat.

L'alcalde de Nova York ha assegurat que no hi ha hagut un "lideratge" ni al Congrés ni a la Casa Blanca per tallar aquest problema i ha sentenciat que "això s'ha d'acabar avui. És una tragèdia nacional i requereix una resposta nacional", ha dit. "El meu condol més profund a les famílies i la meva

No hay comentarios: