jueves, 15 de agosto de 2013

Canvi de nom de "Plaça Espanya" a Sitges

El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha qualificat aquest dijous de "decisió insòlita, injustificada i temerària" la decisió de l'alcalde de Sitges, Miquel Forns (CiU), de -retirar temporalment les atribucions als tres regidors del PP que van protestar per la decisió de canviar de nom la plaça Espanya i el carrer Espanya-.

En declaracions als mitjans des de Sitges, ha criticat que CiU té una "obsessió malaltissa" per la independència de Catalunya que li fa prioritzar la defensa de l'estelada per sobre dels problemes ciutadans.

Els veïns de Sitges "no volen aquest tipus de problemes i conflictes, ni el PP està disposat a tolerar aquest tipus d'actituds", ha advertit Millo.

Per aquesta raó, ha demanat a l'alcalde que "corregeixi, faci marxa enrere i recuperi l'esperit del 2011 que va permetre el pacte de govern" entre les dues formacions.

Millo ha incidit que la valoració del pacte era positiva fins ara per part del PP, i ha assenyalat que "en cap cas, ni en el programa de CiU ni en el pacte hi havia decisions com la presa".

El canvi de nom del carrer, que ara es diu de la Bassa Rodona, i de la plaça, que es diu del Pou Vedre, va ser proposat per la CUP, i s'ha aprovat amb els seus vots i els de CiU, mentre que el PSC es va abstenir, i el PP, Sitges Grup Independent i Nou Horitzó Sitges van votar-hi en contra.

El consistori ha assegurat haver pres la decisió després que els edils populars --Jorge Carretero, Ferran Ignasi Llombart i Francisco Castillo--, que formen part del govern municipal, comuniquessin que es prenien un període de reflexió pel seu descontentament pel canvi de toponímia.

El cessament temporal suposa que l'alcalde i la resta de l'equip de govern del municipi assumeixin les atribucions que tenien els edils populars: governació, turisme, empresa i mobilitat.

No hay comentarios: