martes, 20 de agosto de 2013

La UNESCO amb l'Egipte

La directora general de l'Organització de les Nacions Unides per a la Ciència, l'Educació i la Cultura (Unesco), Irina Bokova, ha condemnat els atacs contra el patrimoni egipci en el marc de l'última onada de violència perquè poden provocar "danys irreversibles".

En concret, ha expressat la seva "greu preocupació" per les informacions que apunten que el museu nacional de la ciutat de Menia ha estat saquejat i que diversos monuments religiosos de les ciutats de Fayum i El Caire han estat destruïts.

Sobre aquesta qüestió, Bokova ha instat a les autoritats egípcies a "garantir la protecció dels museus i dels edificis històrics, inclosos els religiosos" i a "prevenir el tràfic il·legal de béns culturals".

"L'excepcional patrimoni cultural d'Egipte no només és una herència del passat, que reflecteix la seva rica diversitat històrica, sinó que també és un llegat per a les generacions futures, per la qual cosa la seva destrucció pot debilitar seriosament la fundació de la societat egípcia", ha alertat.

Bokova ha reiterat la voluntat de la Unesco de proporcionar suport tècnic i de mobilitzar a les forces de seguretat vinculades a la Convenció Internacional contra el Tràfic Il·legal del Patrimoni Cultural.

Al llarg de l'última setmana, com a mínim mig centenar d'esglésies coptes han estat destruïdes --segons han denunciat les autoritats interines-- pels Germans Musulmans amb la finalitat d'aprofundir la divisió entre les comunitats religioses del país àrab.

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, ja va condemnar dissabte passat els atacs a esglésies i, en menys grau, mesquites, considerant que són "inacceptables", i ha instat a les autoritats a contenir la violència i reprendre immediatament el procés polític.
Envieu KindleMida: A A A Compartiu aquesta notícia:
GOOGLE + FACEBOOK TWITTER MENÉAME TUENTI LINKEDIN

No hay comentarios: