miércoles, 18 de septiembre de 2013

Adoctrinament de Menors en l'Independentisme a Catalunya

Un nou cas d'adoctrinament de menors en l'independentisme esquitxa TV3. Si dijous passat el canal infantil de la televisió de la Generalitat dedicava un reportatge a promocionar l'independentisme, un dia després el mateix programa explicava als nens que el 1714, amb la finalització de la Guerra de Successió espanyola, "Catalunya perdia la seva llibertat".

Tot i que el conseller de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, va assegurar aquest dimarts que les crítiques al reportatge emès al programa InfoK es basaven en "la mala fe", el nou documental no deixa lloc a dubtes.

"Sabeu per quin motiu és tan important l'any 1714? Sabeu què va passar a Catalunya? Doncs pareu l'orella perquè nosaltres també volem saber més", apunta el presentador per donar pas al vídeo.

A continuació, una veu en off resumeix en dos minuts la seva particular versió de la Guerra de Successió. "Pareu l'orella perquè [la història] és ben real", subratlla.

"Felipe V va castigar el poble català"

Segons TV3, la lluita per accedir al tron de la Corona espanyola va ser, en realitat, una guerra entre "castellans" i "catalans". Tot i que el que va passar fou una guerra civil, i no una guerra entre monarques o països.

De fet, al mapa d'Europa que ofereixen per il·lustrar les explicacions apareix una frontera entre Castella i Aragó, com si es tractés de dos estats independents.

El reportatge considera com "el més greu" del conflicte el fet que "els anglesos i la resta d'aliats dels catalans també ens van deixar plantats", amb això "la guerra estava ben perduda".

I conclou assenyalant que "el nou rei, Felip V, no va tenir gens de compassió i va castigar el poble català amb un d'aquells càstigs que no s'obliden; el càstig es deia Decret de Nova Planta, i era un conjunt de lleis que, entre d'altres coses, eliminaven del mapa la Generalitat, o sigui, el govern català". "Catalunya perdia, així, la seva llibertat", remata el reportatge.

No hay comentarios: